Dieren in beslag genomen na melding

Overige

Donderdagmiddag heeft de politie allerlei dieren aangetroffen bij een perceel aan de Grathemerweg in Kelpen-Oler. Een aantal werden in beslag genomen. De agenten gingen er heen naar aanleiding van een melding via het telefoonnummer 114.

De melding ging over het feit dat er regelmatig kratten met kippen lange tijd buiten zouden staan. De agenten van de dierenpolitie troffen deze kratten inderdaad aan. Te zien was dat de kippen er al een tijdje in zaten en geen drinken hadden. Toen de agenten verder keken troffen ze veel dieren aan, waarvan de meesten geen drinkwater hadden en maar weinig voer. De dieren zagen er redelijk uit.

Het ging onder meer om herten, dwerghertjes, eenden, geiten, schapen zonder oormerk, cavia’s , minivarkentjes en ongeringde putters. De putters zijn in beslag genomen. In overleg met de NVWA (de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) is besloten dat zij het verdere onderzoek op zich zullen nemen. De politie maakt een proces verbaal op in verband met verwaarlozing van de dieren.

Tummers advertentie

Tagged