Weer plofkraak in Belfeld

112 Nieuws Regio Venlo Reuver

Donderdagochtend is er in Belfeld opnieuw een plof/ramkraak geweest. Rond vier uur reed een personenauto tegen de zijdeur van een Rabobank filiaal. Vervolgens werd de pinautomaat er uit ‘geploft’.

Het is niet bekend of men buit heeft gemaakt. De daders zijn na de kraak van door gegaan in een zwarte auto. De politie heeft lange tijd in de omgeving van Belfeld gezocht naar de vlucht auto. Die is later door een politiehelikopter aangetroffen in Reuver op de Benverstappensingel. Omdat de verdachten vuurwapen gevaarlijk kunnen zijn werd er groots ingezet op de zoekactie. Zo werd er met speurhonden en een arrestatie team gezocht in de omgeving van de gevonden auto.

Personen die meer weten over de plofkraak, of de auto op de Benverstappensingel in Reuver kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad anoniem via 0800-7000.

Halverwege januari dit jaar werd er ook een plofkraak gepleegd op het filiaal in Belfeld. Eerst werd door de daders de toegangsdeur tot de ruimte waar de geldautomaat staat opengebroken. Vervolgens werd met explosieven geprobeerd de kluis van de automaat opgeblazen. De daders vluchtten uiteindelijk zonder buit. Vermoed wordt dat ze werden gestoord. Getuigen hebben een donkerkleurige auto met hoge snelheid zien wegrijden. Onbekend is of het om de zelfde daders gaat.


Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie

Tagged