Weer hennepkwekerij aangetroffen na brand

112 Regio Venlo

De politie heeft vrijdagochtend in een woning aan de Wambacherhof een hennepplantage aangetroffen. Door een brand in de woning kwam de politie de kwekerij na bluswerkzaamheden door de brandweer op het spoor.

In de woning waren geen personen aanwezig en niemand raakte bij de brand gewond. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand en de hennepkwekerij. Eerder deze week werd in Roermond ook een hennepkwekerij ontdekt na een brand.

Om illegaal stroom te kunnen tappen of om de vele lampen te voorzien van stroom, wordt vaak gebruikgemaakt van slecht aangelegde constructies. Die zijn bijzonder brandgevaarlijk. Ook lekkages, stank en schimmelvorming kunnen schade aan de huizen toebrengen.

Tummers advertentie

Tagged