Beesel schrijft in voor LVK

Beesel Events

Ondanks dat er dit jaar geen liedjesavond is gehouden bij C.V. De Drake heeft de groep Waat ein Gelök uit Beesel er toch voor gekozen om weer een nieuwe Vastelaoveskraker te maken. Het nummer heeft de naam ”Dit huuërt geweun bie ós” gekregen. De groep Waat ein Gelök is vorig jaar ontstaan uit een vijftal vrienden, Julia Schreurs, Laura Houwen, Rick Feuler, Luuk Geerlings en Rob Selen. Ze wonnen toen de liedjesavond in Beesel met het nummer ”Gisteraovend”.

Het nieuwe nummer van Waat ein Gelök zal dit vastelaovesseizoen vaak te horen zijn in Beesel en de groep heeft besloten om het liedje ook op te sturen naar de grootste liedjeswedstrijd van Limburg, het LVK.

De tekst van het nummer ”Dit huuërt geweun bie ós” is geschreven door Rob Selen. De muziek is een samenwerking van Hub Boesten en Rob Selen. De groep wil met dit nummer uitdragen dat de vastelaovend gewoon echt bij ons allemaal hoort.

Natuurlijk hoopt ”Waat ein Gelök” met hun nieuwe nummer de halve finale van het LVK te behalen, maar ze beseffen ook heel goed dat meedoen belangrijker is dan winnen en dat plezier altijd voorop moet blijven staan.

Er zijn dit jaar evenveel inzendingen voor het Limburgs Vastelaovesleedjeskonkoer als vorig jaar. 237 liedjesschrijvers hebben hun nummer ingestuurd. De verdeling tussen Noord- en Zuid-Limburg is ongeveer gelijk. Van alle inzendingen komen uiteindelijk 19 nummers terecht in de finale. Die vindt op 1 februari plaats. Zaterdag 8 en 15 december worden de 237 liedjes beoordeeld door de hoofdjury waarna maandag 17 december de 60 halve finalisten bekend worden gemaakt tussen 19.00 en 20.00 uur op L1-radio in het programma Plat E-weg.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/1AlMhn3vM94?fs=1″ vars=”ytid=1AlMhn3vM94&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep1105″ /]

Tummers advertentie

Tagged