Extra aandacht voor woninginbraken in Peel en Maas

Regio Peel en Maas

Elk jaar opnieuw worden we geconfronteerd met woninginbraken in de donkere maanden van het jaar. Politie en justitie is er alles aan gelegen om inbrekers zo snel mogelijk op te pakken en achter slot en grendel te krijgen. Voor de politie zijn woninginbraken al jaren lang een speerpunt. In de gemeente Peel en Maas is er een stijging te zien in het aantal woninginbraken, vooral in de kern Kessel. De politie is hier extra alert op, maar doet ook een beroep op burgers om verdachte situaties meteen te melden.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat er in Kessel een trend zichtbaar is in de woningen van een woninginbraak. Met name vrijstaande en halfvrijstaande woningen die aan de achterzijde gemakkelijk en ongezien te benaderen zijn worden door het inbrekersgilde als favoriet gezien. Bij de recente inbraken blijkt ook dat inbrekers vaker kiezen voor het binnen gaan van de woning via de 1ste verdieping. Open ramen en platte daken en opklimmateriaal, helpen daarbij. De tijdstippen waarop het meeste ingebroken wordt liggen vaak niet zoals veel mensen denken in de nachtelijke uren. In de late middag en vroege avond wordt vooral ingebroken.

Tummers advertentie

Tagged