Miljoenenstrop voor Floriade

Regio Venlo

De Floriadegemeenten krijgen na hun investering in de Floriade nog een onaangename verrassing. De 2 miljoen bezoekers gaven, met name door het slechte weer, 7,5 miljoen euro minder uit dan begroot. Ook namen bezoekers vaak het openbaar vervoer in plaats van de auto, zodat de inkomsten uit parkeergelden tegenvielen. De exploitatiekosten vielen daarentegen bijna anderhalf miljoen hoger uit.

De tekorten van de Floriade komen mogelijk in rekening voor de gemeentes die mee deden. De gemeenten Beesel, Gennep, Bergen, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray, alsmede de Provincie Limburg participeren naast de gemeente Venlo in het evenement.

Dat blijkt uit een bijeenkomst in Venlo voor raadsleden van de Floriadegemeenten. Eerder ontkende de Floriade nog dat er een tekort was. De Floriade-leiding hoopt het tekort terug te dringen met extra opbrengsten uit investeringen die in het park zijn gedaan, zoals wegen en paviljoens.

Directeur Paul Beck van de Floriade ontkent nog altijd dat het evenement een verlies heeft gedraaid van negen miljoen euro. Volgens Beck heeft Venlo Greenpark namelijk toegezegd zeven miljoen euro te betalen voor het Floriadeterrein. In dat geval komt het eindresultaat op een tekort van twee miljoen euro.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/0BokzRB70h8?fs=1″ vars=”ytid=0BokzRB70h8&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep6680″ /]

Tummers advertentie

Tagged