Floriade dreigde gemeenten met rechtszaak om cijfers

Gem. Beesel Nieuws Regio Venlo

De Floriade heeft de regio-gemeenten gedreigd met een rechtszaak alsĀ onvolledige cijfers over het evenement gepresenteerd zouden worden. De vijf gemeenten in Noord-Limburg, waar de gemeente Beesel deel van uitmaakt die het evenement financieel steunde, presenteerden maandag een tussenrapportage.

Daaruit bleek een tekort van 9 miljoen euro. De Floriade was tegen die presentatie aldus L1. De brief waarin gedreigd wordt met een rechtszaak is eind november verstuurd. Als er financiƫle schade zou ontstaan door het naar buiten brengen van informatie, zou de Floriade naar de rechter stappen. Voorlopig wordt daar vanaf gezien.

De Floriade lijkt graag niet in de publiciteit te willen met cijfers. Eerder ontstond er een discussie de vijf gemeenten die investeren miljoenen in de tuinbouwexpo, niets te horen kregen over bezoekers- en omzetcijfers. Onder druk werd dat later alsnog door de Floriade kenbaar gemaakt waaruit bleek dat de cijfers minder waren dan verwacht.

Nu is de discussie gestart omdat wethouders van de gemeenten is altijd voorgehouden dat Floriade quitte zou spelen. Pas na aandringen van alle vijf de betrokken gemeenten kwam het tekort van 9 miljoen euro boven tafel. Gouverneur Theo Bovens maakt zich geen zorgen over het miljoenentekort van de Floriade.

Tummers advertentie

Tagged