Siberische weersverwachtingen

Gem. Beesel Regio Roermond Regio Venlo

Het KNMI verwacht vrijdag overlast in het verkeer en spoor door de combinatie van sneeuwval en stevige wind. Het is de verwachting het sneeuwfront vrijdagochtend Limburg binnen treedt. Tussen 5 en 12 uur vrijdagochtend valt er ook volgens de laatste berekeningen 5 tot 10 centimeter sneeuw. Er zijn sneeuwverstuivingen door de wind en tijdens matige sneeuwval kan het zicht teruglopen tot minder dan 200 meter.

De NS heeft al aangekondigd de dienstregeling aan te passen. Houdt rekening met minder treinen, extra overstappen en meer drukte in de trein. Prorail gaat extra sneeuw- en storingsploegen inzetten en heeft hulplocomotieven klaar staan voor inzet bij problemen.

Rijkswaterstaat gaat met 500 strooiwagens op pad, waarop ook sneeuwschuivers kunnen worden gemonteerd. De wagens kunnen binnen 2 uur ruim 3200 kilometer (landelijk wegennet) berijdbaar maken. In totaal zijn er 1200 man actief, onder wie honderden chauffeurs en medewerkers die bezig zijn met laden en lossen van strooizout.

Tummers advertentie

Tagged