Rode Kruis gaat districten sluiten

Gem. Beesel

Het Nederlandse Rode Kruis kan komend jaar 45 van de ongeveer 250 arbeidsplaatsen schrappen. Ook gaat men het districten terugbrengen van 58 naar 25.

Een ruime meerderheid van de achterban van de organisatie is zaterdag akkoord gegaan met de plannen, aldus een woordvoerder van het Rode Kruis na afloop van de ledenraad.

De organisatie wil zich meer gaan richten op haar kerntaken: hulpverlening en rampenpreventie in binnen- en buitenland. De ingreep in het personeelsbestand levert 4 miljoen euro op. Het Rode Kruis gaat meer met flexibele krachten werken. Het Rode Kruis benadrukt dat de hulpverlening in Nederland niet verminderd wordt, maar op een andere, meer doeltreffende manier wordt georganiseerd.

Het is niet bekend wat er gaat gebeuren met district Beesel-Reuver-Offenbeek dat al tiental jaren actief is tijdens evenementen en calamiteiten. Mogelijk gaan alle districten samengevoegd worden in Midden/Noord-Limburg.

 

Tummers advertentie

Tagged