9 December nieuwe dienstregeling voor Veolia

Gem. Beesel Nieuws

Per 9 december 2012 wordt het aantal intercitytreinen tussen Eindhoven-Weert-Roermond en Sittard op daguren uitgebreid naar een kwartierdienst. De aankomst- en vertrektijden van het regionaal busnetwerk zijn hier op aangepast. Ook de NS-stoptreinverbinding tussen Roermond en Maastricht zorgt voor een noodzakelijke aanpassing van de aankomst/vertrektijden van de buslijnen in Echt.

Op basis van gebruikscijfers vindt een optimalisatie plaats van het ritaanbod en de inzet van het juiste bustype. Zo zal een toenemend aantal busritten uitgevoerd worden door nieuwe zgn. Midi-bussen; dit is een kleiner formaat bus, geschikt voor ruim 25 personen. Door de inzet van kleiner materieel is Veolia in staat om het voorzieningenniveau in een goede balans te brengen met de feitelijke vervoersvraag.

Wijzigingen voor de gemeente Beesel:
Lijn 66               Roermond – Retailpark – Swalmen – Beesel (spits) – Reuver Station Veolia – Belfeld – Steyl –Tegelen – Venlo v.v.

  • Op ma-vr wordt in de spitsuren een nieuwe route gereden tussen Beesel en Swalmen; lijn 66 rijdt voortaan niet meer via Bussereind maar via de Burg. Janssenstraat – Beeselseweg – Hollestraat – Rijksweg Noord. (zodra wegwerkzaamheden in Swalmen (Rijksweg) gereed zijn)

Ontsluiting Offenbeek en Bosdael:
Lijn 55  Beesel – Reuver Station Veolia –  Bosdael v.v.:

  • rijdt voortaan in een uurdienst in verband met opsplitsing met lijn 56
  • zie ook lijn 56

Lijn 56  Beesel – Reuver Station Veolia – Offenbeek v.v:

  • nieuwe lijn tussen Beesel – Reuver en Offenbeek
  • Lijn 56 zorgt voor een verbinding van Offenbeek met Reuver
  • Tussen Reuver en Beesel biedt de lijncombinatie 55/56 een halfuurdienst
  • Lijn 56 rijdt (net als lijn 55) niet tijdens spitsuren, dus alleen tijdens daluren, avonduren en in het weekend

Nieuwe bushaltes in Offenbeek:
Ten behoeve van de nieuwe lijnvoering in Offenbeek worden in de volgende straten nieuwe halteplaatsen gerealiseerd: Industriestraat- Greswarenstraat- Keulseweg- Theresiastraat- Beukelstraat – St. Jozefweg- Greswarenstraat en Amerlosestraat.
Veolia heeft de haltelocaties inmiddels al voorzien van een info- c.q. haltezuil.

Tummers advertentie

Tagged