Woningen ontruimd na vondst verdacht pakket

112 Regio Roermond

Op Broekveeweg in Herten is dinsdagavond groot alarm geslagen na de vondst van een verdacht pakket. Het pakket zou bezorgd zijn bij een woning waarna er argwaan ontstond over de inhoud. Het pakket had een op een explosief lijkende inhoud.

Voordat de EOD (Explosieve Opruimings-Dienst) hiermee van start ging zijn uit voorzorg, in het kader van de veiligheid, de bewoners van een twintigtal woningen uit de straat geëvacueerd. Zij werden opgevangen in een sporthal in Herten. Van deze mogelijkheid werd door een twaalftal bewoners gebruik gemaakt. De meeste bewoners vonden onderdak bij familie of bekenden.

Rond 23.30 uur werd door de EOD het sein veilig gegeven. De bewoners konden vanaf dat moment weer terug naar huis. De bewoners van de woning waar het pakketje is bezorgd, zouden al eerder doelwit van bedreigingen zijn geweest De politie heeft het pakket meegenomen voor verder sporenonderzoek en zij onderzoekt de zaak.


Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie

Tagged