Tien jaar cel voor dader Belfeldse moord

112 Nieuws Regio Venlo

Raymond L. uit Enschede krijgt een celstraf van 10 jaar voor de moord op Sef Gitmans in Belfeld vorig jaar februari, dat heeft het hof in Den Bosch bepaald. De toen 24-jarige Gitmans kwam in februari 2011 om het leven bij een steekpartij in een huis Belfeld. L. en het slachtoffer waren in de woning om speed en alcohol te gebruiken. Op een gegeven moment pakte de verdachte een mes en stak hij Gitmans in de borst. De aanleiding voor de steekpartij lag in de relationele sfeer. De veroordeling geldt ook voor twee andere geweldsincidenten.

Het Openbaar Ministerie eiste 8 jaar cel en TBS tegen de 41-jarige man. Het gerechtshof legde 10 jaar celstraf op, 3 jaar meer dan de rechtbank destijds. Het Hof volgt de conclusie van het Pieter Baan Centrum en noemt hem volledig toerekeningsvatbaar. Hij krijgt daarom in hoger beroep een langere gevangenisstraf dan aanvankelijk, maar hoeft daarna geen tbs-behandeling te ondergaan.

Tummers advertentie

Tagged