Gemeente neemt duurzaamheidsprijs in ontvangst

Gem. Beesel Nieuws

De gemeente Beesel heeft met haar duurzaamheidsproject ‘De Groene Vogel’ de eerste prijs gewonnen in de prijsvraag ‘De knop om’. Deze prijsvraag schreef AgentschapNL uit om energiebesparing door gedragsverandering te stimuleren. Het plan ‘De Groene Vogel’ was volgens AgentschapNL het beste idee. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Nacht van de Nieuwe Macht op 12 december in Bunnik.

In het plan hebben bewoners van de buurt, lokale scholen, instellingen en bedrijven zelf de regie om het verbruiksgedrag in hun wijk te veranderen. Met deze ‘bottom-up’-aanpak wint de gemeente 25.000 euro en de ondersteuning van AgentschapNL om het project uit te werken.

In ‘De Groene Vogel’ van de gemeente Beesel spelen energiecoaches een belangrijke rol. Zij informeren de bewoners over de besparingsdoelen en hoe zij deze kunnen behalen. Ze versterken daarmee de bewustwording van energiebesparing. Ter inspiratie en informatie staat een energieneutrale ‘bespaarwoning’ centraal, die ook dienst doet als infocentrum. Deze bespaarwoning werd in samenwerking met de woningcorporatie ingericht.

Tummers advertentie

Tagged