Gemeente koopt industriegrond Molenveld-Zuid

Gem. Beesel Nieuws Offenbeek

De gemeente Beesel heeft maandag besloten om 1,9 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de koop van industriegrond dat gebruikt gaat worden voor nieuwbouw. De bedrijven Euroceramic en Terca hebben hun activiteiten gestaakt op het terrein aan de Keulseweg/ Greswarenstraat. De panden worden momenteel gesloopt, vanaf maart 2013 moet de grond beschikbaar zijn voor het begin van woningbouw. Als alles volgens plan verloopt zou medio 2022 het project afgerond moeten zijn.

Nieuwbouw
De gemeente voert de regie over dit project en neemt de grondexploitatie op zich. Nieuwbouwplannen zal de gemeente zoveel mogelijk realiseren binnen de bestaande contouren. Herstructurering en nieuwbouwplannen binnen het gebied Molenveld-zuid passen hierin. Ook wordt hiermee een deel van het regionale woningbouwprogramma gerealiseerd. In het concept staat dat er 150 woningen (koop en huur) voor verschillende doelgroepen en zestien zogenaamde woon-werklocaties gebouwd gaan worden. Momenteel is er nog overleg met woningbouw corporaties om een definitief project te presenteren.

Verontreiniging in de grond
De gemeente heeft vooraf onderzoek gedaan naar mogelijke verontreiniging in de grond. Uit dat onderzoek is vastgesteld dat er op een plek stoffen zijn gevonden die gesaneerd moeten worden. De gemeente heeft met het aankoopbedrag rekening gehouden dat er gesaneerd wordt.

Risico
Wethouder Jan Smolenaars zegt dat de gemeente amper risico loopt met de aankoop van het voormalige gresbuizenterrein in Offenbeek. De prijs van net geen twee miljoen euro voor 6 hectare grond, ligt ver beneden de vraagprijs. De grondprijs per vierkante meter is veel meer waard.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/Rav7IYk3N8o?fs=1″ vars=”ytid=Rav7IYk3N8o&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep9637″ /]

 

Tummers advertentie

Tagged