Samsom niet op bezoek bij de gemeente Beesel

Gem. Beesel Nieuws

Diederik Samsom komt niet op uitnodiging naar de gemeente Beesel, dat heeft de secretaresse schriftelijk laten weten aan de gemeente. De gemeente Beesel had Mark Rutte en Diederik Samsom in een brief uitgenodigd om met de Beeselse bevolking te komen praten over hun plan in het regeerakkoord om op termijn alle gemeenten met minder dan 100.000 inwoners op te heffen. Dat voornemen heeft tot grote verbazing bij het gemeentebestuur en verontruste reacties onder de inwoners geleid.

Namens Diederik Samsom dank voor de uitnodiging van Burgemeester en Wethouders van Beesel van 30 oktober jl. Gezien zijn overvolle agenda lukt het Diederik Samsom helaas niet op korte termijn op uw uitnodiging tot een gesprek met de burgers in te gaan. Echter mocht Diederik Samsom in de komende tijd in de buurt zijn van Beesel, dan zullen wij zeker proberen een en ander met elkaar te combineren en zullen dan graag op uw uitnodiging voor een gesprek met de burgers terugkomen” aldus de PvdA.

Van premier Rutte is vooralsnog geen reactie op de uitnodiging binnen gekomen bij de gemeente.

De gemeente Beesel is een zelfstandige gemeente met bijna 13.800 inwoners. Op allerlei fronten doet Beesel het uitstekend. Zo is de belastingdruk in Beesel de laagste van heel Limburg. In het recente klanttevredenheidsonderzoek scoort Beesel zelfs als één van de beste in heel Nederland.

Het college van burgemeester en wethouders van Beesel houdt Rutte en Samsom in de brief dan ook voor dat niet de macht van het getal, maar de kracht van kwaliteit leidend moet zijn als het gaat om de omvang van gemeenten.

Tummers advertentie

Tagged