“Veerponten deze week weer in dienst”

Beesel

De eigenaar van de drie Limburgse veerponten die eerder uit de vaart werden genomen, verwacht dat die in de loop van de week allemaal weer varen. Het veerpont tussen Beesel en Kessel ligt sinds maandagavond stil vanwege de waterstand.

De waterstand bij het meetpunt Sint Pieter in Maastricht daalt sinds woensdagochtend. Rijkswaterstaat heeft inmiddels laten weten dat dat van korte duur kan zijn. Later vandaag wordt vanwege een hevige regenval in de Ardennen een stijging van het waterpeil verwacht. Ook donderdag blijft het rondom het stroomgebied van de Maas regenen.

Zodra het waterpeil boven de 1500 m3 komt, is er sprake van hoogwater. Rijkswaterstaat sluit niet uit dat dat gebeurt. Momenteel is de doorvoer 1156.8 m3 (om 13:40), Rijkswaterstaat verwacht dat vrijdagochtend de doorvoer stijgt tot boven de 1500 m3.

 

Tummers advertentie

Tagged