Nieuwjaarsduik Kessel vreest Maas

Events Nieuws Regio Peel en Maas

De organisatie van de nieuwjaarsduik in Kessel vergadert er op los. De waterstand van de Maas maakt het erg gevaarlijk om te gaan duiken. Hoewel voor het weekend de piek wordt verwacht, is het onduidelijk hoe de stand op nieuwjaarsdag is.

Normaal stroomt de Maas op 14 meter boven NAP, momenteel is dat 16,5 meter. Door de hoogte staat er een sterke stroming. De sterke stroming kan er voor zorgen dat duikers worden mee gesleurd, of bij kolkvorming kunnen verdrinken. De organisatie bekijkt alle gevaren en opties.

De organisatie heeft laten weten “Hoe nu te handelen ivm de stand van de Maas kunnen we nu nog niks van zeggen. Vanavond zitten we weer even bij elkaar, en laten we wel wat weten als er iets mocht veranderen“.

Traditiegetrouw gaat de nieuwjaarsduik vooralsnog op 1 januari in Kessel door. “Scheveningen kan hier niet tegen op” aldus een van de deelnemers vorig jaar. De meeste doen mee voor de lol, de ander omdat ze een weddenschap verloren hadden. Vorig jaar deden ruim 100 mensen mee. Vanaf 10 uur tot half 12 kunnen ‘duikers’ zich inschrijven bij Cafe de Boesjer aan de Markt in Kessel.

Om 12 uur worden de ‘duikers’ opgewarmd om de Maas in te duiken. Daarna kan er warme soep en worst gegeten worden bij de Boesjer aan de Markt, binnen zal het een groot feest zijn.

Tummers advertentie

Tagged