Meer duiken en duikers opnieuwjaarsdag

Regio Peel en Maas Regio Venlo

De nieuwjaarsduik in Limburg wordt steeds populairder. Wat al jaren een traditie is in de kustgebieden van Nederland, gebeurt steeds vaker ook in Limburg. Zo werden er verschillende nieuwjaarsduiken georganiseerd.

Duikers konden terecht in Belfeld, Kessel en Maasbree. In Belfeld gingen erĀ  85 onbevreesden de kou tegemoet tijdens de allereerste editie van de Belfeldse nieuwjaarsduik. In Maasbree zijn er 130 duikers het frisse water ingedoken. Daarmee is het record van vorig jaar, 110 duikers, verbroken.

De duik in Kessel had dit jaar een aanpassing, vanwege de hogere waterstand was er een alternatieve route. Het is niet bekend hoeveel duikers er in Kessel dit jaar waren.

Bij de duik in Belfeld en Maasbree werd er aandacht gegeven aan een goed doel. “Dat er een vervolg komt in Belfeld spreekt voor zich” aldus de organisatie.

Foto: JK Gans van Sjtreek
Tummers advertentie

Tagged