Ruiver.nl 2012 in vogelvlucht

Nieuws

Tijdens het aftellen naar het nieuwe jaar waren er een hoop feesten georganiseerd in Reuver & Offenbeek. Zo werd er op verschillende plekken in de gemeente wat georganiseerd, in het café en thuis.
Zover bekend is vrijwel bij iedereen de overgang van oud naar nieuwjaar feestelijk verlopen. Buiten dat er in Reuver en Offenbeek branden ontstonden, zijn er weinig problemen geweest.

In het afgelopen jaar is er van alles gebeurt, in 12 maanden tijd hebben wij 878 nieuwsberichten gepubliceerd. Dat werd gelezen door 600.000 bezoekers. In het afgelopen jaar was er opvallend veel criminaliteit in de gemeente. Van inbraken tot plofkraken en overvallen. In het afgelopen jaar waren er minder branden en ongevallen. De brandweer moest vorig jaar 93 keer uitrukken, waarvan er 30 keer brand was.

Van die 878 nieuwsberichten is er één die veel los maakte in de gemeente. Tevens heeft het artikel twee records, meest gelezen en reacties ooit. Het aantal reacties was voor ons een aanleiding om een wijziging uit te voeren op de site. Soms is het wenselijk om anoniem te kunnen reageren, echter werd er ook misbruik van gemaakt. Overigens is er wel een gesprek geweest met de Windjbuujels, er wordt gekeken naar mogelijkheden.

De top drie best gelezen items:
Windjbuujels vs Ruiver.nl: 14585
Aanhouding na inbraak Wok: 3429
Ijsbaan op markt Reuver: 2870

In het afgelopen jaar hebben wij 109 filmpjes gemaakt. Die gezamenlijk 58.642 keer (volgens YouTube) bekeken zijn. Ons speerpunt was in 2012 om meer video’s te maken. Omdat het zoveel meer vertelt dan enkel een afbeelding. Ook het komende jaar willen wij nog meer filmpjes maken bij onze artikelen, ook zijn wij bezig met het opzetten van een Talkshow.

De top drie best bekeken filmpjes:
Flashmob Gile Venlo: 3127
Opsporing Verzocht in Reuver: 2178
Kind vast in Boom: 1866

Nieuw systeem
2012 is ook het jaar dat Ruiver.nl een nieuw uiterlijk kreeg en een vernieuwd website systeem ging gebruiken. Sinds 2007 werd er gebruik gemaakt van PHP-fusion, na 5 jaar werd WordPress gebruikt. Dit omdat het beter aansluit op het gebruik van Social Media en mobiele telefoons. Ook kan met het nieuwe systeem sneller berichten gepubliceerd worden. Via een speciale App op de mobiele telefoon en tablet kunnen redacteurs snel berichten publiceren en aanpassen. Naast de ‘nieuwe’ website werd er voor gekozen om ook de infrastructuur aan te passen om de stijgende lijn van bezoekers te kunnen verwerken. Door het gebruiken van loadbalancers en cache geheugen kunnen er bij piek momenten z’n 10.000 bezoekers per uur verwerkt worden. Hoewel wij daar niet vanuit gaan dat dat nodig zal zijn, zijn de systemen er wel klaar voor.

Vergeten
Hoewel er niemand aan gedacht had dat de tijd zo snel zou gaan, is spontaan over het hoofd gezien dat Ruiver.nl al 5 jaar bestaat. Het eerste bericht werd gepubliceerd op 29 september 2007. Aangezien dat in 2012 een hectische maand was, werd er niet bij stil gestaan. Wij gaan kijken dat er komende maanden een toepasselijk evenement gaat plaats vinden. Zodra dat bekend is berichten wij daar vanzelfsprekend over.

Toekomst
Hoewel het jaar rustig van start is gegaan, wordt er hard gewerkt aan de toekomst. Zo zijn wij bezig met het ontwerpen van een talkshow dat gaat over onderwerpen tussen Venlo en Roermond. Daarbij wordt er uiteraard gemikt op de gemeente Beesel. De eerste uitzending gaat deze maand opgenomen worden, en word begin februari uitgezonden. De show zal in samenwerking met The Rockstation gemaakt worden. Sponsoren zijn meer dan welkom bij de productie van het programma. Meer informatie wordt bekend gemaakt bij de eerste aflevering.

Namens de gehele crew van Ruiver.nl: Een mooi en nieuwsgierig 2013!

 

Tummers advertentie

Tagged