Januari Burgernetmaand bij gem. Beesel

112 Gem. Beesel Nieuws

Gewoon anders, zo denkt de gemeente Beesel met alle ideeën. Zo heeft de gemeente januari tot Burgernetmaand genoemd. In de maand januari wilt de gemeente burgers stimuleren om zich aan te melden voor Burgernet. De politie start met Burgernet een actie op bij dringende zaken, wanneer er een duidelijk signalement van een persoon of een duidelijke omschrijving van een actie is.

De deelnemers aan Burgernet krijgen dan (gratis) een sms of een ingesproken bericht met het verzoek uit te kijken naar bijvoorbeeld een vermist kind, of een auto. Wanneer u informatie heeft, kunt u bellen met een speciaal (gratis) telefoonnummer. Dit nummer staat in het bericht. Na afloop krijgen de deelnemers een bericht over de resultaten van de actie.

Sinds de invoering van Burgernet zijn er verschillende ‘inzetten’ geweest in onze gemeente. Zo onlangs nog bij een overval poging in Offenbeek en Beesel. Ook toen een 19-jarig meisje korte tijd vermist werd in Reuver werd er gebruik gemaakt van Burgernet. Vorig jaar werden twee personen aangehouden nadat de politie een Burgernet bericht had verstuurd na een diefstal bij een supermarkt. Burgers belde de politie nadat zij de verdachte gezien hadden. Al met al, Burgernet vergroot de pakkans na een misdrijf of vermissing.

Aanmelden kan direct!
Wilt u zich direct aanmelden voor Burgernet? Kijk dan op www.burgernet.nl Wilt u zich liever schriftelijk aanmelden, u kunt het aanvraagformulier gratis afhalen bij de Klantenbalie van het gemeentehuis.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/W4edONMvE1Y?fs=1″ vars=”ytid=W4edONMvE1Y&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8545″ /]

Tummers advertentie

Tagged