Gladheid door extreem weer

Gem. Beesel

Het KNMI heeft zondagochtend een waarschuwing (‘Code oranje’) uitgedaan voor ‘extreem weer’ in Limburg wegens ijzel. Dat meldde het instituut. IJzel is onderkoelde regen die als ijs afgezet wordt op de grond. Het spreekt voor zich dat het verkeer meestal veel hinder ondervindt van ijzel op de weg. In de extreemste gevallen vormt zich een spiegelgladde laag op alle verharde oppervlakken waardoor autorijden, fietsen en zelfs lopen al riskant zijn.

In de provincie sneeuwt het al enige uren. Tot veel problemen op de weg heeft dat nog niet geleid. Treinen en bussen rijden volgens de dienstregeling op tijd. Rijkswaterstaat in Limburg heeft voor zondag alle strooiwagens en sneeuwschuivers ingezet die ter beschikking zijn.

Het gaat dan om zo’n 100 wagens. Die zijn vanaf half zes zondagmorgen op pad op autowegen en provinciale wegen. Daarnaast worden rond de 35 auto’s ingezet die de fietspaden gaan schoonvegen.

Tummers advertentie

Tagged