Onrust na aardbeving in Midden-Limburg

Gem. Beesel Regio Roermond

Op sociale media was het zondagavond na half acht erg onrustig. Zo werd er melding gedaan van een aardbeving dat later werd bevestigd door het KNMI. Bij de meldkamer brandweer zijn enkele telefoontjes binnengekomen van ongeruste mensen. Er zijn geen meldingen binnengekomen van schade. Hierdoor zijn de brandweerkorpsen in Midden-Limburg niet in actie hoeven te komen.

De beving een kracht had van +/- 3.4 op de schaal van richter, gewonden of schade is nog niet gemeld. Wel liet iemand weten “De sneeuw is als gevolg van de ijzel hard geworden. Na de aardbeving zaten er her en der scheuren in de sneeuw“, ook sloegen huisdieren aan voorafgaand van de beving aldus verschillende honden bezitters.

Het epicentrum zou op z’n 23km diep in de aardkorst onder Sint Joost zijn geweest aldus het KNMI. De beving was te voelen tot aan Reuver, Heythuysen en Vlodrop. Vele herkenden het rommelige geluid na de beving op 13 april 1992. Toen was er een aardbeving van 5.8 op de schaal van Richter bij Roermond, de zwaarste ooit gemeten in Nederland. Begin deze maand was er ook al een lichte beving in de buurt van Vijlen, op een diepte van 17 kilometer.

Volgens een onderzoek uit 2011 is de kans op toenemend aantal aardbevingen in Nederland, met name in Limburg steeds groter. “Limburg moet rekening houden met aardbevingen van 7.0 op de schaal van Richter” aldus geologen in een verslag van EenVandaag.

Tummers advertentie

Tagged