Noodverordening door vrieskou

Gem. Beesel

Gezien de koude weersverwachtingen voor de komende dagen heeft burgemeester Dassen op 22 januari een noodverordening afgekondigd. De noodverordening gaat dezelfde dag in. Het is voor personen dan niet toegestaan om de nacht (tussen 21.00 en 07.00 uur) in de buitenlucht door te brengen.

De gemeente Beesel ziet het als haar taak om kwetsbare burgers te beschermen tegen deze extreme weersituatie als zij hier zelf niet, of onvoldoende, toe in staat zijn. Door onvoldoende bescherming tegen de kou bestaat een kans op onderkoeling en gezondheidsproblemen, mogelijk zelfs met dodelijke afloop.

De noodverordening kan de politie en GGD helpen om de mensen over de drempel te krijgen, wanneer zij deze op straat aantreffen. Het overgrote deel van de daklozen gaat overigens vrijwillig mee naar de nachtopvang. De verordening zal alleen als uiterste middel worden ingezet voor een zeer kleine groep mensen die geen gebruik van de nachtopvang wil maken. Voor het actuele weer in Reuver zie weerstation.ruiver.nl. De verordening blijft tot stand zolang het nodig is.

Tummers advertentie

Tagged