Reggefiber in Reuversveld en Bosdael mogelijk

Gem. Beesel

Bewoners uit de wijken Bösdael en Reuversveld kunnen nu ook ‘ja’ zeggen tegen glasvezel van Reggefiber. Deze aanmeldingen tellen nu ook mee voor het deelnamepercentage van 30% in de gemeente Beesel. In dat gebied zitten z’n 600 aansluitingen. “We krijgen van verschillende kanten te horen dat inwoners uit Bösdael en Reuversveld graag ‘ja’ zouden willen zeggen tegen glasvezel van Reggefiber. In eerste instantie konden deze inwoners geen abonnement afsluiten, omdat deze wijken behoorde tot het werkgebied van ViaGlas. Nu blijkt dat er veel vraag is naar het glasvezelnetwerk van Reggefiber gaan wij in deze wijken de interesse peilen. Daarom kunnen deze bewoners nu een abonnement afsluiten bij een van de deelnemende serviceproviders”, aldus Janneke Fijnvandraat, Salesmanager bij Reggefiber.

Inwoners zijn blij dat zij ‘ja’ kunnen zeggen
Wij hebben op dit moment veel problemen met internet en televisie. Veel storingen en de snelheid is laag. We wonen denk ik te ver van de centrale. In eerste instantie konden wij niet kiezen voor glasvezel van Reggefiber omdat wij niet in het aansluitgebied wonen. Nu ze de wijken Bösdael en Reuversveld er bij getrokken hebben, zijn we meteen overgestapt! We zijn per direct naar de Reggefiber glasvezelwinkel gegaan om een abonnement af te sluiten. Ik raad iedereen aan om over te stappen. Je kunt eindelijk kiezen uit verschillende aanbieders en ze hebben allemaal hele aantrekkelijke aanbiedingen. Daarbij is het gewoon de toekomst. Je gaat wat missen als je niet overstapt”, aldus de heer Rutten, inwoner van Reuversveld.

Medewerkers van Reggefiber in Bösdael en Reuversveld langs de deur
Omdat inwoners van Bösdael en Reuversveld niet zijn meegenomen in de communicatie van Reggefiber, gaat Reggefiber nu met eigen medewerkers langs de deuren. Van zaterdag 26 januari tot donderdag 7 februari krijgen inwoners persoonlijk en onafhankelijk advies over glasvezel van Reggefiber en over de diverse abonnementen van serviceproviders aan huis. De medewerkers van Reggefiber kunnen zich altijd legitimeren.

Wordt de benodigde 30% gehaald, dan krijgen de inwoners van Reuversveld en Bosdael ook het open netwerk van ReggeFiber. Of zij een tweede kabel krijgen of dat via het netwerk van ViaGlas gaat worden is nog niet bekend. “Daar zijn nog onderhandelingen over” aldus ReggeFiber. Op 7 Februari organiseert Reggefiber een informatieavond in de Schakel om 19:30.

ViaGlas reageert a.s. vrijdag op de uitspraken. Volgens hen zijn er momenteel geen onderhandelingen.

Tummers advertentie

Tagged