Oplichters bezig met incassoactie

Regio Peel en Maas

In de periode van gemeente en belasting aanslagen, blijkt ook dat bij oplichters crisis is. Zo meldt de gemeente Peel en Maas dat in hun gemeente fraudeurs op grote schaal actief zijn met een incassoactie voor gemeentelijke heffing 2013. Het zou gaan om een bedrag van € 49,95 met de omschrijving ‘Gem. heffing 2013’.

De gemeente Peel en Maas benadrukt dat het hierbij om incasso’s gaat die niet in opdracht van de gemeente, maar in opdracht van een particulier bedrijf zijn/worden uitgevoerd om een bezwaarschrift te verzorgen tegen de jaarlijkse gemeentelijke heffingen. Het gaat om een grootschalige, landelijke oplichtersincasso-actie. Bij de gemeente Beesel zijn nog geen berichten binnen gekomen van deze ‘incassoactie’. “Wanneer burgers twijfels hebben over dergelijke heffingen, dan adviseren wij ze om direct contact op te nemen met de gemeente” aldus de gemeente Beesel.

De gemeente Peel en Maas adviseert met klem om geen automatische incasso af te geven als u het niet vertrouwt. Heeft u al een incasso afgegeven dan kunt u het afgeschreven bedrag blokkeren (storneren).Dat kan via de eigen bank en online. Voor meer informatie neem contact op met de Fraudehelpdesk: www.fraudehelpdesk.nl.

Tummers advertentie

Tagged