Burgernetmarkt levert vele aanmeldingen op

Gem. Beesel

De door de gemeente georganiseerde ‘Burgernetmarkt’ tijdens de vrijdagmarkt op het Raadhuisplein in Reuver heeft voor vele nieuwe aanmeldingen gezorgd. De gemeente wilde met de markt burgers informeren en laten aanmelden voor Burgernet. Hoeveel burgers zich hebben aangemeld tijdens de actie is niet bekend.

Gewoon anders, zo denkt de gemeente Beesel met alle ideeën. Zo heeft de gemeente januari tot Burgernetmaand genoemd. In die maand wilt de gemeente burgers stimuleren om zich aan te melden voor Burgernet. De politie start met Burgernet een actie op bij dringende zaken, wanneer er een duidelijk signalement van een persoon of een duidelijke omschrijving van een actie is. Sinds de invoering van Burgernet zijn er verschillende ‘inzetten’ geweest in onze gemeente. Zo onlangs nog bij een overval poging in Offenbeek en Beesel. Ook toen een 19-jarig meisje korte tijd vermist werd in Reuver werd er gebruik gemaakt van Burgernet. Vorig jaar werden twee personen aangehouden nadat de politie een Burgernet bericht had verstuurd na een diefstal bij een supermarkt. Burgers belde de politie nadat zij de verdachte gezien hadden. Al met al, Burgernet vergroot de pakkans na een misdrijf of vermissing.

Tummers advertentie

Tagged