ViaGlas informeert huishoudens over glasvezel

Gem. Beesel Nieuws

ViaGlas heeft vrijdag een brief verstuurt (klik hier voor de brief) naar alle aansluitingen in het aansluit gebied van het bedrijf. ViaGlas heeft momenteel in Reuversveld en in Bosdael een glasvezel netwerk liggen. Reggefiber geeft providers vanaf maandag de mogelijkheid om in de genoemde wijken burgers te laten abboneren voor de vraagbundeling voor hun netwerk. Reggefiber wilt in de hele gemeente Beesel glasvezel leggen als 30% van de huishoudens voor een abonnement tekent.

In de brief laat ViaGlas weten dat “Als u tekent voor een glasvezelabonnement, u medewerking verleent aan de aanleg van een heel nieuwe netwerk terwijl u al aangesloten bent op een bestaand glasvezelnetwerk“. In een deel van het Reuversveld (1) ligt momenteel al een glasvezel kabel tot in de meterkast van de woningen. Echter kan die nog niet gebruikt worden omdat er nog een investering gedaan moet worden voor de signaalvervomers. Door de komst van Reggefiber hebben aandeelhouders dat proces vertraagd aldus Henk Stevens, directeur van ViaGlas. Stevens voegt daar bij wel aan toe dat de investering op korte termijn geregeld zou kunnen zijn.

Stevens laat ook weten dat als Reggefiber de benodigde 30% niet haalt, het niet zo is dat de gemeente jaren kan wachten tot de inwoners van de gemeente glasvezel krijgt. ViaGlas is een lokale speler die namelijk de mogelijkheid heeft om de gehele gemeente te voorzien van glasvezel. Als ViaGlas de gemeente voorziet van glasvezel heeft dat verschillende voordelen zoals een lokaal service aanspreekpunt voor de inwoners. Via Reggefiber zou dat gaan per telefoon of e-mail aan de betreffende provider waarmee een contract is afgesloten.

Reggefiber heeft in een bericht laten weten dat zij met ViaGlas in gesprek zijn over de mogelijkheden als de benodigde 30% gehaald wordt. Overname van het huidige glasvezelnetwerk behoort tot een opties aldus Stevens. Echter kan het ook zijn dat woningen in het Reuversveld en Bosdael een tweede glasvezelkabel krijgen als de onderhandelingen tussen partijen faalt. Stevens heeft laten weten dat er momenteel geen gesprekken zijn, tot tegenstelling wat Reggefiber beweert.

Reggefiber heeft in de eerste aanleg de benodigde 30% niet gehaald, de campagne is verlengd tot 3 maart.

 

Tummers advertentie

Tagged