Vechtpartij in centrum Roermond na toiletbezoek

112 Regio Roermond

Een om onduidelijke redenen begonnen massale knokpartij in een winkelcentrum aan de rand van Roermond heeft zaterdagmiddag de nodige consternatie, maar geen aanhoudingen opgeleverd.

Rond vier uur in de middag kwam het op een toilet plots tot een handgemeen tussen een moeder en twee kinderen uit België en drie jonge vrouwen, allen begin twintig, uit Rotterdam. Over en weer werden haren uitgetrokken en geschopt en geslagen. Toen deze agressie eenmaal gestopt was en de Belgische vrouw haar buiten staande man het verhaal vertelde sprak deze het Rotterdamse trio aan. Eén van hen krabde de man direct in zijn gezicht waarop hij vol uithaalde met zijn vuist. In het tumult dat daarop ontstond sloeg één van de Rotterdamse vrouwen één van de kinderen.

Dat zette kwaad bloed bij twee uit Afrika afkomstige mannen (28 en 36), die op het tumult afkwamen. Toen één van hen de vrouw duidelijk maakte dat hij het niet normaal vond dat zij een kind sloeg, werd hij ook aangevallen en bekrabd. Hierop liet hij zijn vuisten spreken richting de Rotterdamse en was de chaos compleet. Aanvankelijk zijn de twee Afrikanen opgepakt, omdat hun rol onduidelijk was. Iedereen werd voor een gesprek op het bureau ontboden en daar waren de verklaringen dusdanig tegensprekend, dat er uiteindelijk geen aanhoudingen zijn gepleegd.

Tummers advertentie

Tagged