Rijksrecherche valt woning en kantoor Van Pol binnen

Regio Roermond

De Rijksrecherche heeft dinsdagochtend een inval gedaan bij het huis en het kantoor van de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol, dat laat regionale omroep L1 weten. De inval zou een onderdeel zijn van het onderzoek naar ex-wethouder Jos van Rey. Piet van Pol wordt verdacht van het betalen van steekpenningen aan voormalig wethouder Jos van Rey, dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na de inval.

Van Rey wordt sinds maart vorig jaar verdacht van corruptie. In het onderzoek wordt onder meer gekeken naar de banden tussen de VVD-politicus en Van Pol. Justitie zou ook bij andere bedrijven de administratie hebben mee genomen in het onderzoek. Op verzoek van het Landelijk Parket is ook zijn vakantiewoning in Saint Tropez doorzocht. Ook een makelaardij in Roermond is doorzocht. Bij bedrijven in Eindhoven, Den Bosch en Rijssen en bij de gemeente Roermond is door het Landelijk Parket administratie gevorderd. Het onderzoek door de Rijksrecherche zal nog geruime tijd duren.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/sIU2SrBL2ZY?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=sIU2SrBL2ZY&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep6618″ /]

Tummers advertentie

Tagged