Bouwterrein Belfeldse stuw ontruimd

Regio Venlo

Een bouwterrein bij de stuw in Belfeld is ontruimd vanwege het verwachte hoogwater, dat heeft Omroep Venlo laten weten. Het bouwbedrijf Heijmans is op die plek bezig met een miljoenenklus om de sluizen te vergroten. Een ploeg was donderdag de hele dag in touw om al het materiaal naar een veilige plek te verplaatsen.

Het gedeelte tussen de sluizen komt waarschijnlijk helemaal onder water te staan. Sinds november 2011 is het bouwbedrijf bezig met werkzaamheden aan de sluizen in Belfeld en het Brabantse Sambeek. Daarmee is in totaal 48 miljoen euro gemoeid. De sluizen worden onder meer verbreed en verdiept zodat er grotere schepen doorheen kunnen varen. Ook worden de deuren vervangen. De werkzaamheden zijn eind dit jaar afgerond.

Tummers advertentie

Tagged