Politie ontruimd hennep kwekerij na anonime tip

112 Regio Roermond

Vrijdagochtend is aan de Olieslagerstraat in Roermond een 39-jarige inwoner van die stad aangehouden nadat er via een MMA melding een kwekerij in de woning werd aangetroffen. Met behulp van warmtebeelden ontdekte de politie de hennepkwekerij in de woning. Er werden 80 planten aangetroffen. Hij heeft via het ZSM programma een taakstraf van veertig uur gekregen. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Wat is het gevaar van hennepteelt?
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u het risico van overlast te krijgen van brand door kortsluiting of lekkages. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor lekkages, brandschade en illegaal getapte energie. Georganiseerde criminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit te wassen. Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900 – 8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. De politie streeft erna om MMA meldingen zo snel mogelijk in behandeling te nemen, vaak zelfs op de dag van de melding.

Tummers advertentie

Tagged