“Brandweerpost Swalmen moet openblijven”

112 Regio Roermond

De Tweede Kamer is van mening dat de brandweerpost in Swalmen moet openblijven, zolang het dekkingsplan van de brandweer Limburg-Noord niet op orde is. De vrijwilligerskazerne in Swalmen zou overbodig zijn omdat de beroepsbrandweer vanuit Roermond net zo snel ter plaatse kan zijn.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie moet brandweerregio’s aanzetten geen posten te sluiten, zolang niet duidelijk is of brandweerwagens wel op tijd bij een calamiteit kunnen zijn. Een rechter van de rechtbank in Roermond heeft een verzoek van de Vereniging van brandweervrijwilligers VBV om de kazerne in Swalmen open te houden, op formele gronden afgewezen.

Post Swalmen rukt op jaarbasis gemiddeld zo’n 60 keer uit voor brandbestrijding en hulpverlening. Overdag rukt standaard een tankautospuit van de hoofdpost Roermond mee uit, omdat de vrijwilligerskorpsen dan een langer opkomsttijd kunnen hebben in verband met het reguliere werk van de vrijwilligers. De vrijwilligers  in Swalmen rukken sinds 1 januari niet meer uit.

Tummers advertentie

Tagged