Gemeente Venlo komt met handige App

Regio Venlo

De gemeente Venlo komt een gratis applicatie voor smartphones en tablets. Met de nieuwe app is het mogelijk om direct een melding door te geven over een omgewaaide boom of een lantaarnpaal die kapot is. Voor de duidelijkheid kan de melder een foto meesturen en via gps wordt de locatie automatisch meegestuurd.

De gratis VenloApp biedt verder informatie over alle gemeentelijke diensten en producten, contactgegevens, openingstijden en informatie over bestuur en raad. Ook bekendmakingen van bouwvergunningen zijn in te zien. Deze zijn gekoppeld aan de GPS-locatie, zodat men kan zien of er in een bepaalde straat een vergunning is aangevraagd of verstrekt.

Met de app kunnen binnenkort ook nieuwsberichten op de gemeentelijke website worden bekeken. Ook direct een afspraak maken met de gemeente, voor bijvoorbeeld het afhalen van een paspoort of rijbewijs behoort straks tot de mogelijkheden. De app kost de gemeente Venlo 1500 euro per jaar.

Tummers advertentie

Tagged