Gewoon Lokaal, voorbereidingen in volle gang

Gewoon Lokaal Nieuws

Gewoon Lokaal is een Talkshow dat op initiatief van Ruiver.nl is opgezet en vanaf eind februari wordt uitgezonden op internet en mogelijk op tv. In het programma worden lokale onderwerpen informatief besproken, aangevuld met muziek en reacties van de burger. Allerlei onderwerpen komen aan bod, kijkers kunnen zelf ook onderwerpen aandragen waar zij graag gedetailleerd informatie over willen horen. Elke uitzending zijn er twee onderwerpen die besproken worden en een lokale band of sing songwriter die te gast is om hem of haar talent te laten horen/zien.

Burgers:
Een keer per maand worden onderwerpen uitgelicht in de uitzending. Burgers kunnen ook hun reactie geven op onderwerpen die besproken gaan worden in het onderdeel “Op de Bank”. Elke maand staat de Gewoon Lokaal huiskamer op een willekeurige plek in de gemeente om reacties van de burgers te peilen. De betrokkenen van het onderwerp reageren dan op de reacties en vragen van de presentator.

Onderwerpen:
De onderwerpen kunnen over van alles gaan, denk bijvoorbeeld aan een gemeente besluit, overlast van hondenpoep of zwerfvuil. Ook bijzondere activiteiten krijgen aandacht. Indien u zelf onderwerpen of dingen heeft waar u vragen over heeft kunt u dat stellen aan de redactie, zodat dat mogelijk besproken kan worden met betrokkenen.

Het programma komt tot stand door samenwerking en sponsoring van verschillende lokale bedrijven. Op 28-februari verwacht men de eerste uitzending online te hebben.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/GaID-iA6TqE?fs=1″ vars=”ytid=GaID-iA6TqE&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8157″ /]

Tummers advertentie

Tagged