Duitse inbrekers in Offenbeek gepakt

112 Nieuws Offenbeek

Vrijdagavond is dankzij de inzet van alerte buurtbewoners een drietal verdachten van woninginbraak aangehouden. Alerte buurtbewoners zagen rond 18.00 uur dat drie onbekenden mannen bij de woning van een buurtgenoot aan de Offenbekermarkt liepen.

Het drietal trok de aandacht en bleek te hebben ingebroken in een woning waarvan de eigenaren niet thuis waren. De buurtbewoners belden de politie en hielden een van de drie verdachten vast. Beide andere verdachten vluchtten met een auto. Ook deze auto werd gevolgd door een buurtbewoner en mede dankzij het doorgeven van de route kon de politie de auto op de Venloseweg in Tegelen laten stoppen.

Beide inzittenden zijn aangehouden. De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Het zijn drie mannen uit Duitsland, waarvan twee minderjarig. Een 15-jarige jongen uit Duren, een 17 jarige jongen en een 22-jarige man uit Köln.

De politie onderzoekt of er bij de inbraak iets is buitgemaakt. Ook is het nog niet bekend of het drietal tieners verantwoordelijk is voor meer inbraken in de omgeving afgelopen tijd. De drie verdachten worden in verzekering gesteld.

Tummers advertentie

Tagged