Duizenden bezochten gratis Floriade

Gem. Beesel

Van de 2 miljoen bezoekers op de Floriade zijn er ongeveer 300.000 geweest zonder betaald kaartje, dat heeft L1 vrijdag bekend gemaakt. Er werden ruim 1,7 miljoen kaarten verkocht, minder dan de 2 miljoen die nodig waren. Dat blijkt uit de laatste financiƫle rapportage waaruit L1 refereert. Sponsoren, deelnemers en andere mensen zijn daarin ook meegeteld.

Eerder werd al duidelijk dat de wereldtuinbouwtentoonstelling veel goedkope toegangskaarten verkocht via de Rabobank en Blokker. Daarom waren twee miljoen bezoekers onvoldoende om uit de kosten te komen en waren er 200.000 bezoekers extra nodig. De Floriade heeft een tekort van 9 miljoen op de exploitatie. De vijf gemeenten in Noord-Limburg, Gennep, Venray, Horst a/d Maas, Peel en Maas en Venlo, moeten dat bedrag ophoesten.

De gemeente Venlo heeft laten weten dat zij ongeveer de helft betalen, z’n 4,5 miljoen euro. Dat komt neer op 45 euro per inwoner van de gemeente. De overige betalen de rest, dat neer komt op 28 euro per inwoner.

Tummers advertentie

Tagged