Sluitingstijden horeca Peel en Maas ongewijzigd

Regio Peel en Maas

De sluitingstijden van de horeca in Peel en Maas blijven ongewijzigd, dat heeft omroep Peel en Maas laten weten. Dit besloot de gemeenteraad vorige week tijdens de raadsvergadering. Dit betekent dat de deur om twee uur op slot moet, tenzij een ondernemer een nachtvergunning heeft. Dan mag hij op zaterdag en bepaalde feestdagen tot vier uur open zijn.

Wel heeft de burgemeester een nieuw instrument in handen gekregen om in incidentele gevallen ook op een andere dag de tijden te verruimen tot vier uur voor een bepaald dorp of horecazaak. Het zogeheten gebiedsgericht beleid mag volgens VVD en Lokaal Peel en Maas niet leiden tot meer overlast. ‘Een uitzondering voor discotheek Palladio om op een vrijdag langer open te blijven, mag niet automatisch ook voor Apollo gelden’, aldus VVD-er Hans Derks.

PvdA-Groenlinks vroeg ook aandacht voor het probleem van 13-jarigen die met oudere vrienden uitgaan in disco’s en dan alcohol drinken. De burgemeester zegde toe dit onderwerp met de horeca te bespreken, maar wees erop dat de eerste verantwoordelijkheid bij de ouders ligt.

Tummers advertentie

Tagged