App voor wandel-en fietsroutes

Gem. Beesel Nieuws

Binnenkort kan het! De gemeente Beesel werkt samen met de Duitse buurgemeente Brüggen aan digitale wandel- en fietsroutes in de grensregio. Het gaat hierbij om bestaande (grensoverschrijdende) routes. De acht mooiste routes worden in een App voor de smartphone uitgebracht. Voor het project is Europese subsidie verleend.

Beleef de route
De grensregio kenmerkt zich door een rijke natuur, cultuur en geschiedenis. Om de routes een extra dimensie te geven, worden ze voorzien van interessante informatie, foto’s, filmpjes en geluidfragmenten. Tijdens de routes komen de kenmerken van de grensregio op een informatieve en educatieve manier aan bod. De gemeente Beesel en de gemeente Brüggen hebben de plaatselijke Heemkunde- en Natuurverenigingen gevraagd om de routes van deze informatie te voorzien. De routes zijn geschikt voor jong en oud en de informatie is zowel in het Nederlands als in het Duits te lezen.

Nog even geduld…
Naar verwachting kunnen toeristen en recreanten, maar zeker ook de inwoners van de grensregio, in het voorjaar van 2013 de eerste routes ‘beleven’. Een gespecialiseerd bedrijf is ingehuurd om de App een professionele uitstraling te geven. Alle acht routes zijn in het voorjaar van 2014 terug te vinden in de app-store.

Tummers advertentie

Tagged