Politie waarschuwt voor nepmail over skimmen

Overige

De politie waarschuwt voor een e-mail die zogenaamd door de Nationale Politie is verstuurd. Geadresseerden van de nepmail zouden hebben gepind bij een pinautomaat waar skimapparatuur is geplaatst en voor onderzoek geld moeten storten naar een speciale ‘derdenrekening’. De politie stelt dat het gaat om oplichting en roept ontvangers van de mail op aangifte te doen.

Een woordvoerster van de politie vertelde maandag dat er vaker trucs worden uitgehaald, maar dit heeft zij nog niet eerder gezien. „Vooral omdat je 1 euro op je rekening moet laten staan en de rest van het saldo moet overmaken naar een speciaal rekeningnummer.” Bovendien mogen de ontvangers 48 uur geen gebruikmaken van hun bankrekening. „Misschien trappen er maar tien of vijftien mensen in, maar dan heb je toch geld dat je niet zou hebben gehad.”

Tummers advertentie

Tagged