GGD lanceert nieuwe website voor reizigers

Overige

Zo’n 40 procent van alle reizigers gaat onbeschermd op reis, met soms vervelende en ernstige medische gevolgen. Om hen beter voor te lichten, heeft de GGD de website www.ggdreisvaccinaties.nl gelanceerd. De praktische en overzichtelijke website biedt professionele informatie en tips over gezondheid over de hele wereld.

De website is een gezamenlijk initiatief van zes Zuid-Nederlandse GGD’en, waaronder de GGD Limburg-Noord. Zowel de vakantieganger, zakenman als stagiair vindt er alles op het gebied van gezond reizen. Van aanbevolen en/of verplichte vaccinaties ter bescherming tegen ziektes of tips over veilig vrijen, buitenlands eten of schoon drinkwater. Tot actuele berichten over epidemieën, politieke onrust, natuurrampen en reisartikelen. Er is ook gedacht aan bijzondere reizigers, zoals kinderen, ouderen en mensen met medische aandoeningen (zoals reuma, HIV of diabetes).

De verpleegkundigen geven reizigers advies op maat voor alle reisbestemmingen ter wereld. Of dit een vakantiereis naar Turkije is, een stage in Maleisië, een zakenreis naar Brazilië of een emigratie naar Kenia. Voor elke reiziger heeft de GGD een advies op maat. De GGD adviseert iedereen om goed voorbereid op reis te gaan.

 

Tummers advertentie