“Brandweer moet uitruktijden verbeteren”

112 Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

“De brandweer moet voor de zomer de uitruktijden verbeteren in de regio Limburg-Noord” dat heeft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie vrijdagochtend laten weten. De veiligheidsregio wilde de zich steeds meer op zaken die branden moeten voorkomen, de minister steekt daar nu een stokje voor. Zo is hij van mening dat zulke preventieve maatregelen, zoals het installeren van rookmelders in woningen, niet voldoende zijn.

In veel gevallen lukt het in Noord-Limburg niet om op tijd bij een brand te zijn. De veiligheidsregio heeft het dekkingsplan niet op orde. Ze heeft nog tot de zomer de tijd om dat plan opnieuw te maken. Volgens de minister moet er nog veel gebeuren in de regio om de boel op orde te krijgen. De burgemeesters van Noord-Limburg spraken daar vrijdag over tijdens een overleg. Burgemeester van de gemeente Beesel heeft laten weten “Levens redden doe je pas echt met een goede preventie, brandveilig leven helpt, kijk naar uw eigen thuissituatie, wij helpen u daarbij graag“.

Overigens geldt voor de Gemeente Beesel dat de brandweer ruim binnen de uitruk normen zit. De vrijwilligers zijn bij elke uitruk snel en met voldoende man paraat om hulp de bieden. De burgemeester heeft laten weten dat zij gaan werken aan een verbeterde dekkingsplan.

Tummers advertentie

Tagged