Gewoon Lokaal, uitzending 1

Gewoon Lokaal Nieuws

In de eerste uitzending van Gewoon Lokaal gaat het over de nieuwjaars-receptie van de gemeente en de aanwinst van The Rock Station. Het programma is bedoeld om lokale onderwerpen meer aan het licht te stellen, betrokkenen worden uitgenodigd om hun standpunt duidelijker uit te lichten. De talkshow wordt 1x per maand geproduceerd, in elke uitzending is ook aandacht voor lokale/regionale muzikanten.

Nieuwjaars-receptie:
David Dunnaway gaat in gesprek met burgemeester Petra Dassen-Housen en Robin Coenen. Jaarlijks organiseert de gemeente een borrel in het nieuwe jaar. In de sobere tijden van bezuinigingen lijkt het niet rendabel om ieder jaar opnieuw honderden euro’s uit te geven voor een hapje en een drankje. Voorgaande jaren bedroegen de kosten z’n 2400 euro.

In het onderdeel “Op de bank” laten verschillende burgers van onze gemeente weten dat het afgeschaft mag worden. Andere zijn van mening dat de borrel een positief belang heeft voor de verenigingen en bedrijven. De burgemeester reageert op de antwoorden van de burgers.

Wil & Julia:
Tussen de gesprekken door is er een optreden van Wil & Julia uit Beesel. Pas een aantal weken maken ze samen muziek, en hebben onlangs een demo opgenomen bij The Rock Station. In elke uitzending verzorgt The Rockstation een optreden van muzikanten uit de regio. Zelf optreden of suggesties? Laat het weten aan The Rockstation via de website (klik hier)

The Rock Station:
Björn Schoester gaat in gesprek met de eigenaren van de ‘muziek school’, Paul Simons en Sander Gommans. Sander legt uit dat het meer is dan alleen een muziek school. In het gebouw gebeurt meer dan muziek les geven. Het idee van The Rock Station is begonnen toen ze met hele andere ideeën bezig waren.

Volg Gewoon Lokaal op Facebook via facebook.com/GewoonLokaal of op de website Gewoon-Lokaal.nl (die zal op zeer korte termijn gevuld worden met informatie over het programma).

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/841cUsa2LOM?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=841cUsa2LOM&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep9815″ /]

Tummers advertentie

Tagged