Autodieven gepakt na lange achtervolging

112 Regio Roermond

Donderdagmorgen heeft de politie twee inzittenden van een gestolen auto gearresteerd. Dat gebeurde na een achtervolging op de A2 en A73. Er via het ANPR (Automatische kentekenplaatherkenning) kwam er een hit op het kenteken van een VW Golf die over de A2 bij Leende reed. De auto was een nacht eerder in Utrecht gestolen.

Bij Wessem nam een politieauto positie in om de gestolen auto te onderscheppen. De bestuurder van de Golf negeerde echter het stopteken en nam met hoge snelheid de afrit Wessem. Via de bebouwde kom reed de auto met hoge snelheid naar de A73, op deze snelweg ging het met snelheden tot 180 km/u , ook over de vluchtstrook, richting Roermond.

In Roermond reed men een industrieterrein op, waar de Golf door de achtervolgende politieauto werd aangetikt, waarna de auto stopte. De beide inzittenden namen de benen doch konden snel in de kraag worden gepakt. Zij zijn ingesloten. Het zijn twee mannen van 22 jaar uit Den Haag.

Tummers advertentie

Tagged