Koopovereenkomst fabrieksterrein getekend

Gem. Beesel Nieuws

Gemeente Beesel heeft het voormalig fabrieksterrein in Offenbeek gekocht. Dhr. Stan Beckers van Wavin en wethouder Dhr. Jan Smolenaars tekenden op vrijdag 1 maart jl. de koopovereenkomst. De aankoop van dit terrein, aan de Keulseweg en de Mariastraat, is de eerste stap naar de realisatie van een geheel nieuwe wijk voor wonen en werken in Gemeente Beesel.

Samen met meerdere partners realiseert Gemeente Beesel op het voormalig fabrieksterrein de nieuwe wijk ‘Molenveld-Zuid’. Molenveld-Zuid bestaat in de toekomst uit koop- en huurwoningen  zowel grondgebonden als in de vorm appartementen. Alle woningen en appartementen zijn levensloopbestendig. Daarnaast worden een aantal woon-werk locaties gerealiseerd. Dit zijn woningen met daaraan gekoppeld een bedrijfsruimte voor ondernemers. In het midden van de woonwijk komt een groot groenpark. Het streven is om een energie-neutrale wijk te realiseren.

De sloopwerkzaamheden van de fabriekspanden starten dit jaar. Een haalbaarheidsonderzoek moet nog uitwijzen of een gedeelte van het oude industriële fabriekspand behouden kan blijven. Afhankelijk van de uitkomst van dit onderzoek krijgt het pand een nieuwe bestemming.

Gemeente Beesel wil Molenveld-Zuid met alle woningen, appartementen en werklocaties in 2020 opleveren.

Foto: Peter Bors
Tummers advertentie