Yvonne veroordeeld voor opruiing tot genocide

Nieuws Reuver

Yvonne Basebya uit Reuver is veroordeeld tot een celstraf van 6 jaar en 8 maanden voor opruiing tot genocide, dat heeft L1 laten weten. De rechtbank in Den Haag legde haar vrijdag de straf op voor haar rol in de volkerenmoord in Rwanda in 1994. Tijdens de genocide kwamen honderdduizenden Tutsi’s en gematigde Hutu’s om het leven.

De rechtbank acht bewezen dat de 66-jarige vrouw anderen opriep tot het uitmoorden van Tutsi’s. Ook rekruteerde ze jonge mannen voor moordmilities in ruil voor geld en eten. Ze acht niet bewezen dat de vrouw meedeed aan de genocide of massamoord. Basebya kwam na haar vlucht uit Rwanda in Reuver terecht. Hier werd ze 2 jaar geleden opgepakt. Zij heeft de beschuldigingen altijd ontkend. De vrouw wil in de media overigens¬†met haar volledige naam¬†genoemd worden. Justitie beraadt zich nog op hoger beroep.

Tummers advertentie

Tagged