Blinde geweigerd bij café

Regio Peel en Maas

Panningenaar Jeroen Volkers is zaterdagavond de toegang geweigerd tot een café in Panningen, omdat hij blind is. Dat heeft omroep Peel&Maas laten weten. Volgens Volkers luidde het argument van de beveiliger aan de deur, dat bij brand de beveiliger verantwoordelijk is en een blinde de uitgang niet kan vinden.

Volkers die vaker bij het café komt, was met kennissen naar een handbalwedstrijd van Bevo geweest en wilde na afloop nog iets drinken. De kennissen wilden naar huis. De beveiliger wilde de blinde Volker niet zonder begeleiding naar binnen laten. De eigenaar van het café laat weten het voorval te betreuren. Doorgaans wordt Jeroen geholpen en wordt een rustig plekje voor hem gezocht door medewerkers het café. De beveiliger kende Jeroen niet, aldus Horsten, deze nam zijn besluit uit veiligheidsoverwegingen, omdat het erg druk was.

Tummers advertentie

Tagged