Raymond Knops bezoekt Beesel om plannen PvdA-VVD

Events Gem. Beesel

De gemeente Beesel heeft Mark Rutte en Diederik Samsom in een brief uitgenodigd om met de Beeselse bevolking te komen praten over hun plan in het regeerakkoord om op termijn alle gemeenten met minder dan 100.000 inwoners op te heffen. Volgens minister Plasterk PvdA-VVD kabinet moet het tempo omhoog. Het CDA is verbaasd over de plannen.

In de algemene beschouwingen vroeg een lokale fractie aan de landelijke partijen om hun lijntjes naar Den Haag te gebruiken om kenbaar te maken dat wij niks zien in deze opschaling van bovenaf. Als CDA-fractie hebben wij hierop het initiatief genomen om onze volksvertegenwoordigers in Den Haag uit te nodigen.
Omdat het CDA in de Tweede en Eerste Kamer ook nodig is om ingrijpende nieuwe regeerplannen uit te werken en bij te sturen willen we de Beeselse boodschap graag meegeven. Ze kunnen dan nog beter verwoorden en ervaren wat de kracht van onze gemeente is. Een gemeente die gewoon anders, sterk en zelfbewust is.

‘De gemeente Beesel is een zelfstandige gemeente met bijna 13.800 inwoners. Op allerlei fronten doet Beesel het uitstekend. Zo is de belastingdruk in Beesel de laagste van heel Limburg. In het klanttevredenheidsonderzoek scoort Beesel zelfs als één van de beste in heel Nederland.’ Zo omschrijft ons college enkele redenen om zeker niet mee te gaan in de nieuwe plannen voor grotere gemeenten.
Op donderdagavond 14 maart 2013 zal Raymond Knops, Tweede Kamerlid voor het CDA, in onze gemeente komen koffie drinken. Er is dan alle gelegenheid voor onze inwoners en het gemeentebestuur om hun zorgen over de regeerplannen kenbaar te maken. U bent allen uitgenodigd om vanaf 20.30 uur mee te praten in De Schakel.

Tummers advertentie

Tagged