Verraderlijke gladheid op de Limburgse wegen

Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

Het wordt steeds gladder op de besneeuwde wegen in Limburg omdat het moeilijk is de gladheid te bestrijden. De doorgaande wegen in Limburg zijn weer goed begaanbaar.  Op- en afritten van de autosnelwegen zijn soms nog wel glad.

Dinsdagochtend stonden op de Limburgse wegen lange files in verband met het winterweer. Rijkswaterstaat is nog met schuivers en strooiers bezig om wegen sneeuwvrij te maken. Ook de treinen en bussen hadden last van de gladde rails en wegen.

Automobilisten kunnen in Zuid- en Midden-Limburg tot en met de avondspits beter niet de weg op gaan als het niet hoeft. Verkeer dat toch de weg op moet, krijgt het advies de weer- en verkeersinformatie goed in de gaten te houden.

“Er staan met name in Midden- en Zuid-Limburg zo veel lange files, dat de strooiwagens er maar moeilijk tussen komen” aldus Rijkswaterstaat. Daardoor ontstaat een sneeuwbaleffect: het wordt steeds gladder op de wegen, waardoor de files groeien, en de strooiwagens er nog slechter tussen kunnen. Op veel plaatsen staat het verkeer vast.

Rijkswaterstaat spreekt over extreme verkeershinder in Limburg met zeer lange files. Het advies is om niet de weg op te gaan. De problemen zijn volgens Rijkswaterstaat het grootst in Zuid-Limburg, mede door de ernstige verkeershinder in België.

Tummers advertentie

Tagged