Koude nacht in meteorologische lente

Overige Reuver

Het was in de nacht van dinsdag op woensdag in Limburg extreem koud voor de tijd van het jaar. Meteo Limburg meldt dat de laagste temperatuur van Limburg in het zuiden werd gemeten in het Selzerbeekdal (Vijlen-Mamelis). Daar was het -15,1 graden op anderhalve meter boven de grond. Vlak boven de sneeuw werd het daar zelfs -19,4 graden.

In Reuver werd het -8.2 graden. Vorige week leek het erop dat er een einde aan de winter was gekomen, maar dat blijkt niet het geval. Op 6 maart werd er een temperatuur gemeten van z’n 18 graden in Reuver.

Winters weer met vorst en sneeuw komt in Nederland vaker voor in maart omdat maart een overgangsmaand is van de winter naar de lente. Maar langdurige sneeuwval en ijsdagen midden maart is wel bijzonder te noemen. Wanneer het dan echt lente wordt is niet duidelijk, komende dagen blijft het koud.

Tummers advertentie

Tagged