Milieustraatjes geen effect op afvaldumpingen

Gem. Beesel Nieuws

De milieustraatjes die sinds begin dit jaar in de gemeente zijn geopend, hebben zover bekend geen positief dan wel negatief effect op afvaldumpingen inde vrije natuur. Onlangs publiceerden wij een artikel over de ‘sierlijke’ afvaldumping in het bos tussen Reuver en Belfeld. Ruiver.nl stelde daarop vragen aan de gemeente of sinds de opening van de milieustraatjes het aantal meldingen van dumping is gedaald. Het aanbieden van afval bij de straatjes is immers gratis.

De gemeente heeft daarop het volgende laten weten: “We kunnen niet met cijfers aangeven of de milieustraatjes een positief danwel negatief effect hebben op het aantal afvaldumpingen in de vrije natuur. Dit was voor de gemeente Beesel echter ook niet het hoofddoel bij aanpassing van de milieustraatjes.”

Het aantal meldingen en diversiteit van afval dumping in de natuur lijkt daarmee gelijk gebleven. Onlangs moest de brandweer nog uitrukken toen er een aantal vaten werden gevonden in de bosrand nabij Landgoed Heidenhem. Wekelijks liggen er liggen er vuilniszakken vol met troep in de natuur terwijl de straatjes 24/7 toegankelijk zijn.

Overvolle containers
In de eerste weken na de opening waren vele containers overvol, waardoor het afval naast de containers werd achtergelaten. De gemeente zegt dat inmiddels onder controle te hebben. “De aanloopproblemen zijn onder controle en we geloven dat de overgrote meerderheid van de burgers tevreden is met het gemak van de milieustraatjes. Hiermee heeft de gemeente Beesel het nagestreefde doel bereikt: het verbeteren van de service voor de inwoners door hen in de gelegenheid te stellen een gedeelte van het gratis afval dagelijks, in de buurt, weg te kunnen brengen” aldus de gemeente.

Tummers advertentie

Tagged